Cine poate intra in Romania fara viza?

13119093_465734636971110_5556686067176484830_n

In primul rand pot intra in Romania fara viza cetatenii statelor din Uniunea Europeana (UE) din Spatiul Economic European (SEE) sau al Confederaţiei Elveţiene, ei pot  intra prin orice punct de trecere a frontierei daca prezinta un document national de identitate valabil, pasaportul sau alt document care atesta identitatea persoanei si este recunoscut de statul roman.

Cetatenii statelor care, in mod normal au nevoie de viza  de intrare in Romania, pot totusi sa intre in Romania,  fara viza, in anumite situatii si pot ramane pentru o perioada ce nu poate depasi 90 de zile.

Strainii care in mod normal au nevoie de viza pentru Romania, pot sa intre in Romania pe la orice punct de trecere a frontierei,  daca au in pasaportul lor o viza eliberata de orice stat Shenghen, sau daca au un permis de sedere eliberat de unul din statele Shenghen. Fara viza pot intra in Romania si strainii care au o viza de lunga sedere sau o viza de scurta sedere eliberata de una din urmatoarele state:  Bulgaria, Cipru sau Croaţia.

Stranii aflati in una dintre situatiile de mai sus pot ramane in Romania maxim 90 de zile in decursul unei perioade de 180 de zile cu conditia ca documentele prezentate la intrarea in Romania sa fie valabile pe intreaga perioada a sederii, iar numarul de intrari al vizelor Shenghen sa nu fie epuizat. 

Sederea acestor straini  in Romania nu poate depasi valabilitatea vizelor sau a permiselor de sedere.

Pot intra in Romania fara viza si strainii care detin permise de sedere pe termen lung sau scurt eliberate de  statele  din Uniunea Europeana (UE) , ei pot ramane in Romania pentru o perioada continua sau intrerupta de maxim 90 de zile in cursul a 180 de zile.

Leave a Reply